سمعک غرب تهران : سمعک وسیله الکترونیکی و ظریفی است که صدا را تقویت کرده و به منظور کمک به افراد کم شنوا طراحی شده است .
البته همان گونه که می دانید سمعک تنها برای تقویت صدا نیست و امروزه محققین تلاش می کنند که با استفاده از طراحی سمعک جدید تر، گفتار را واضح تر و شفاف تر به گوش فرد کم شنوا برسانند. از نشانه های یک سمعک خوب، قابلیت شنیدن واضح صداهای بسیار آرام می باشد و همچنین متعادل کردن صدا های خشن و بلنداست .
تمامی سمعک ها از سه قطعه اصلی تشکیل شده اند که به شرح زیر می باشد:
-میکروفن : که امواج صوتی محیط را دریافت کرده و آنها را تبدیل به سیگنال های الکتریکی می کند.
-پردازشگر صدا سیگنال را از میکروفن دریافت می کند و آن را تبدیل به سیگنال دیجیتال خواهد کرد و سپس برای با کیفیت تر شدن صدا از آن نمونه برداری می کند ،
پردازشگر زیر و بمی صدا را کنترل کرده و فیلترینگ انجام می دهد ، در واقع تمام قابلیت های سمعک در قسمت پردازشگر صدا واقع شده است سپس سیگنال وارد مدار پری آمپلی فایر می شود و تقویت صورت می گیرد و به صورت سیگنال الکتریکی به رسیور منتقل می شود.
– رسیور سمعک سیگنال های الکتریکی را دریافت کرده و آنها را به امواج صوتی تبدیل می کند و به گوش می رساند.
– چه ویژگی هایی از سمعک غرب تهران بیشتر از همه برای من قابل استفاده خواهد بود ؟
-هزینه کلی سمعک چقدر خواهد شد ؟ مزایایی که در سمعکهای جدید وجود دارد به هزینه ی بالاتر آن می ارزد ؟
-آیا یک دوره آزمایشی برای تست سمعک وجود دارد ؟ بیشتر تولید کنندگان سمعک یک زمان ۳۰ تا ۶۰ روزه می گذارند در این زمان می توان سمعک را پس داد و هزینه را پس گرفت.
– گارانتی سمعک غرب تهران چه مدت است ؟ آیا می توان آن را تمدید کرد ؟ آیا گارانتی شامل ویژگی های اصلی و تغییرات نیز می شود ؟
– آیا ادیولوژیست شما می تواند سمعک را تنظیم کند و آن را سرویس کند و تعمیرات کوچک را روی آن انجام دهد؟
-آیا برای هردو گوش نیاز به سمعک دارم؟
در صورتی که در هر دو گوش کاهش شنوائی دارید، بهتر است از دو سمعک استفاده کنید. زیرا شنیدن و تشخیص جهت صدا در محیط هلی شلوغ تنها با تقویت یک گوش مشکل است. با این حال اگر کیفیت شنوائی یک گوش تفاوت زیادی با دیگری داشته باشد، استفاده از یک سمعک ممکن است بهتر از دو سمعک باشد.
-به توصیه ها و راهنمایی های ادیولوژیست خود در زمان تحویل سمعک توجه کنید و دفترچه راهنما یا سی دی آموزشی که همراه سمعک است را به دقت مطالعه و یا نگاه کنید.
-در صورتی که سمعکتان دچار اشکال شد به ادیولوژیست خود مراجعه کنید و از دستکاری سمعک خود جدا خود داری کنید.
– به منظورطول عمر بیشتر سمعک، تمیز نگه داشتن سمعک بسیار حائز اهمیت است .
-سمعک مانع خارج شدن جرم از گوش می شود و سبب می شود که جرم در مجرای گوش جمع شود و وارد خروجی صدا شود. پیشنهاد می شود که خروجی صدا را به خصوص در سمعک های داخل گوشی هر روز با برس تمیز کرده و در صورتی که هنوز جرم به آن چسبیده است، فیلتر یا واکس گارد سمعک داخل گوشی را تعویض کنید.
– در خصوص سمعک های پشت گوشی نیز خروجی صدا را هفته ای یک بار چک کنید و در صورت نیاز با برس جرم را تخلیه نمایید.
-افرادی که سمعک های خود را هم از سمت میکروفن و هم از سمعک خروجی صدا تمیز نگه میدارند عمر سمعکشان بسیار طولانی می شود و با خرابی های مکرر روبرو نخواهند شد.
-در صورتی که گوشتان جرم ساز است مراجعه مرتب به متخصص گوش و حلق و بینی پیشنهاد می شود تا مجرای گوشتان کاملا پاک شود. برای کار کرد درست سمعک چه داخل گوشی ، چه پشت گوشی ، مجرای گوش باید همیشه پاک و تمیز باشد.
بهترین مرکز سمعک تهران ، فعالیت خود را در زمینه ی شنوایی سنجی و تجویز انواع سمعک به کار می گیرد.همچنین بهترین مرکز سمعک تهران دارای پرسنل مجرب هستند و تلاش می کنند که بهترین خدمات تخصصی را با استفاده از جدیدترین دستگاه ها و با دانش به روز شده ، با کمترین هزینه به مراجعین محترم خود ارائه نماید.
-استفاده از سمعک سرعت از دست رفتن شنوایی را کاهش می دهد.
-سمعک مشکل وزوز گوش را که در اکثر کم شنوایان وجود دارد حل می کند.
-در بیشتر افراد استفاده از سمعک درک گفتار اطرافیان و بخصوص در محیط شلوغ را افزایش می دهد.
– سمعک مانع از بین رفتن حافظه اصوات مغزی می شود. که به آن معضل “محرومیت شنوایی” می گویند.
-اطرافیانمان بدون دردسر با ما ارتباط برقرار می کنند.
– استفاده دیر هنگام از سمعک نتایج موفیت آمیز بعدی را به مخاطره میاندازد.
-استفاده نکردن از سمعک افراد را دچار استرسی در مورد بی اطلاعی از اتفاقات و اصواتی که شاید متوجه آن نشود می کند.
-جلوگیری از خجالت و شرمندگی ارتباط با دیگران و ایجاد زحمت برای اطرافیان خواهد شد.
– حذف صدای ناهنجار در مناطق شلوغ و فیلتر نویز محیط در برخی از نمونه های سمعک و داشتن مکالمه ای راحت در این محیط ها برای شما خواهد شد.
-سمعک به اتفاق نظر بسیاری از بیماران اعتماد از دست رفته آنها را دوباره بر می گرداند
برای کسانی که در استفاده از سمعک در مقابل دیگران مشکل دارند وجود سمعک های مخفی و نامرئی کمک بزرگی محسوب می شود.
به طوری کلی می توان گفت که متخصص شنوایی سنجی به عنوان متخصصان حوزه سمعک و همچنین وسایل کمک شنیداری، متناسب با عوامل متعددی مانند میزان کاهش شنوایی، نوع کاهش شنوایی، سایز گوش بیمار، سن فرد و … سایز مناسب سمعک برای هر کاربر مشخص می کنند.
به عنوان مثال سمعک های ظریف تر داخل گوشی یا به اصطلاح نامرئی، برای کم شنوایی های متوسط تا شدید و افرادی که مجرای گوش قطورتری داشته باشند، مناسب هستند.
افراد سالمندی که مهارت های دستی لازم برای نگهداری و تمیز کردن این سمعک ها را نداشته باشند، کاندید مناسبی برای استفاده از سمعک های پشت گوشی خواهند بود.
سایز دیگری از سمعک ها که در چند ساله اخیر ، بسیار مورد توجه متخصصان و کاربران قرار گرفته اند، سمعک های ظریف پشت گوشی هستند که کاملا در پشت لاله گوش کاربر، مخفی شده اند ویا اینکه در داخل گوش استفاده کنندگان قرار می گیرد.
این مدل سمعک ها معمولا کاهش شنوایی ها از ملایم تا عمیق را پوشش می دهند و با مشورت شنوایی شناسی، قابل استفاده خواهند بود . نکته مهمی که د انتخاب سایز سمعک نباید فراموش کنید این است که توجه به تمامی عوامل مربوط به میزان، نوع و شکل کاهش شنوایی و همچنین توجه به نیازهای شنیداری و زیبایی است.
برای اینکه متوجه شوید چه نوع سمعکی مناسب شما است دو نکته وجود دارد که باید آنها را در نظر گرفت :
اول آنکه افراد به سمعکهایی نیاز دارند که قدرت آنها متناسب با میزان ضعف شنوایی در آنها باشد . اگر فردی از ضعف شنوایی شدید رنج میبرد، نیازمند دستگاه سمعکی در سطح متوسط و ممتاز خواهد بود . از سوی دیگر ، ممکن است فردی خواهان بهره مندی از همهی امکانات یک سمعک باشد ، در حالی که صرفاً یک مدل متوسط میتواند نیازاو را برآورده سازد .
دوم آن که یک متخصص شنوایی ، نوع سمعک را بر اساس سبک زندگی بیمار توصیه می کند . بعنوان نمونه ، اگر فردی در محلی شلوغ و پرسر و صدا کار میکند، به دستگاهی نیاز دارد که از برترین فناوریها در زمینهی کاهش نویز برخوردار بوده و تا جای ممکن به یک میکروفون جهت دار برای خاموش کردن بلندگوی دستگاه در صورت بروز صدا های بلند ، مجهز باشد .
این اطلاعات به افراد در تصمیم گیری در مورد انتخاب سمعک کمک خواهد داشت . اما مهمترین نکته در انتخاب یک سمعک خوب ، سطح ضعف شنوایی فرد است .
متخصص شنوایی یا ادیولوژیست بعد از انجام یک سری آزمایشات تشخیص می دهد که چه سمعکی برای بیمار مناسب تر است . مرحلهی بعدی عبارت خواهد بود ازمقایسهی قیمت مجموعهای از سمعکها که با توجه به آزمایشات شنوایی و معاینه ی گوش مناسب تشخیص داده شدهاند.
بعد از طی مراحل ارزیابی شنوایی اگر ادیولوژیست یا متخصص شنوایی به شما استفاده از سمعک را توصیه کرد قبل از خرید سمعک غرب تهران حتما به این موارد توجه فرمایید :
-اندازه سمعک با میزان کم شنوایی فرد ارتباط دارد . به عبارتی دیگر ، در افرادی با کم شنوایی شدید و عمیق نمی توان از سمعکهای کوچک داخل گوشی استفاده کرد.
-اگر شما بیش از حد مستعد ابتلا به عفونت گوش هستید، سمعک های کوچک داخل گوشی به علت ورود مایع و عفونت گوش در معرض آسیب قرار می گیرند و ممکن است بهترین انتخاب برای شما محسوب نشوند . البته فیلتر های خاصی برای این شرایط در نظر گرفته می شود .
-در برخی مواقع لازم است سر و صداهای پس زمینه را کاهش و یا بعضی از فرکانسهای صوتی که در شنیدن آن مشکل دارید را افزایش دهید ولی به یاد داشته باشید همه سمعکها قادر به انجام این موارد نیستند . بنابراین به ادیولوژیست خود اعتماد کنید و تجویز سمعک مناسب را بر عهده ی او بگذارید .
-بعضی از انواع سمعک با استفاده از سیگنال وایرلس قادر به ارتباط با لپ تاپ، پخش کننده های موزیک و موبایل هستند، اگر این موضوع برای شما اهمیت دارد می توانید قبل از خرید سمعک از این مسئله مطمئن شوید.
همان گونه که می دانید شیوع کم شنوایی با افزایش سن بیشتر می شود و در کودکان از 1.7 در صد در افراد بالای 15 سال به 7 در صد می رسد.
این میزان در افراد بالای 65 سال بیشتر شده وتقریبا می توان گفت که از هر سه نفر یک نفر دارای مشکلات شنوایی می باشد. سمعک موثرترین روش درمانی و توانبخشی در این گروه های سنی به ویژه در بزرگسالان می باشد.
تجویز سمعک در کودکان و بزرگسالان متفاوت می باشد و از روش های متفاوتی برای سنین مختلف در تجویز سمعک استفاده می شود.
در بزرگسالان مشکل اصلی بیشتر بیماران ناتوانی در برقراری ارتباط و شنیدن صداهای هشدار مانند آژیر و بوق اتومبیل می باشد.
اهداف اصلی تجویز سمعک در بزرگسالان کمک به بهبود شنوایی، تسهیل برقراری ارتباطاتات اجتماعی، پیشگیری از استرس، افسردگی و مشکلات همراه کم شنوایی می باشد.
همچنین مطالعات جدید نشان داده اند که در بزرگسالان و افراد مسن، کم شنوایی درمان نشده می تواند منجر به تاثیرات منفی در مهارت های شناختی، حافظه، زوال عقل و آلزایمر شود. بنابراین در صورت قطعی بودن کم شنوایی نباید از درمان آن غفلت کرد.
یه طور کلی از هر هزار تولد یک تا سه نوزاد کم شنوا به دنیا می آیند که این امار در کشورهای در حال توسعه بیشتر می باشد و به 3 تا 5 کودک می رسد.
امروزه در ایران با توجه به پیشرفت هایی که در زمینه شنوایی شناسی صورت گرفته است امکان تشخیص زودهنگام بدو تولد و توانبخشی به موقع امکانپذیر می باشد. توانبخشی قبل از 6 ماهگی موثرترین نوع درمان و توانبخشی می باشد.
تجویز سمعک در نوزادان و کودکان امری بسیار حساس و مهم محسوب می شود و حتما باید توسط متخصص شنوایی شناسی انجام شود.
بهترین زمان تجویز سمعک برای کودکان قبل از 6 ماهگی می باشد و اگر در بازه زمانی سمعک مناسب و خوب تجویز شود و برنامه توانبخشی و تربیت شنوایی برای کودک فراهم گردد، کودک می تواند مهارت های رشدی همانند افراد نرمال هم سن و سال خود را کسب نماید.
همان گونه که قبل نیز اشاره شد سمعک تقویتکننده و دستگاه الکترونیکی کوچکی است که در گوش قرار میگیرد و به کمک میکند تا بتواند صداها را بهتر درک کرده و بشنود.
در واقع سمعک با استفاده از امواج صوتی که به داخل گوش وارد شده و قطعاتی که داخل آن تعبیه شده به شخص کمشنوا کمک میکند تا اصوات را مانند افراد معمولی بشوند. یکی از بهترین راهکارها برای درمان کمشنوایی در شنوایی سنجی استفاده از سمعک است.
سمعک آنالوگ : در این نوع سمعک آمپلی فایر از یک چیپ الکترونیکی تشکیل شده است و دارای امکانات تنظیم صدا و کنترل های زیر و بم می باشد این نوع مدار قابلیت پذیرش یک نوع تنظیم درهنگام ساخت را دارد.
سمعک قابل برنامه ریزی: این نوع سمعک ها همان سمعکهای آنالوگ هستند که تنظیمات آن به وسیله کامپیوتر انجام می شود این نوع مدار قابلیت پذیرش بیش از یک نوع برنامه را دارد.
سمعک دیجیتال: در این نوع سمعک سیگنالهای الکترونیکی تبدیل به اعداد (علامت های دیجیتال) می شود سپس در قسمت پردازش تقویت و کنترل صدا دقیقا بر اساس برنامه هایی که توسط ادیولوژیت و کامپیوتر در مدار ثبت شده اعمال می گردد.
سمعک دیجیتال هوشمند: این نوع سمعک مدل جدید سمعک های دیجیتال بوده که با اضافه شدن مدارات و میکروفون های جدید و پیشرفته تر شرایط شنیداری بهتری را برای استفاده کنندگان مهیا می کند..
آسیب شنوایی باعث می شود قابلیت های شنوایی انسان کاهش یابد از جمله این قابلیت ها کاهش درک گفتار در حضور نویز و کاهش وضوح فرکانسی می باشد.
با استفاده از دانش هوشمندی و کاربرد آن در سمعک این قابلیت ها را که در انسانهایی با شنوایی طبیعی وجود دارد را می توان به افراد کم شنوا برگرداند.
سمعک هوشمند وایرلس: این نوع از سمعک ها علاوه بر هوشمندی قادر هستند که با امواج بی سیم و بلوتوث به طور مستقیم با وسایل مختلف الکترونیکی ارتباط برقرار کنند و باعث افزایش کیفیت شنوایی برای افراد دچار افت شنوایی می شود.
-سمعک باید به دور از حرارت و رطوبت باشد و در حین حمام و خواب از آن استفاده نشود و از گوش خارج شود.
-هنگام عکس برداری های پزشکی از سمعک خود استفاده نکنید.
– باتری سمعک سمی است و ممکن است برای کودکان بسیار خطرناک باشد و از این رو سمعک از دسترس آنها دور نگهدارید.
-باتری های سمعک را هر از چندگاهی از سمعک خارج کنید.
-بلافاصله پس از بیرون آوردن از گوش درون جعبه ی مخصوص بگذارید.
اگر در گوش خود دچار درد و یا التهاب شدید حتما سمعک را خارج کنید و با پزشک خود مشورت کنید.
به طور کلی شکل ظاهری سمعک برای بیماران اهمیت دارد زیرا برخی از آنها نمی خواهند دیگران از وجود آن اطلاع پیدا کنند بنابراین سازندگان سمعک انواع مختلفی از آن را از قبیل جیبی، دسته عینکی، پشت گوشی و داخل گوشی به بازار عرضه کرده اند تا بیمار بتواند با توجه به سلیقه اش یکی از آنها را انتخاب کند. هریک از این سمعک ها نحوه استفاده متفاوتی دارد.
به عنوان مثال بعضی از سمعک ها در داخل گوش جاگذاری می شوند. برخی نیز داخل دسته عینک تعبیه می شوند اما پیشرفته ترین و جدیدترین نوع سمعک، سمعک های هوشمند هستند که علاوه بر پردازش دیجیتالی، توانایی ضبط و نگهداری داده ها را دارند. البته این سمعک ها، قیمت های بالاتری نیز دارند.
البته سمعک حتما باید به وسیله کارشناس خبره انتخاب و آموزش های لازم از لحاظ تمیز نگه داشتن، نحوه استفاده و تنظیم آن به بیمار داده می شود. اگر سمعک درست انتخاب نشده باشد یا تنظیم آن به هم بخورد، انعکاس صدای غیرعادی داخل گوش، بیمار را آزرده خواهد کرد.
بعد از تجویز پزشک ، سمعک مطابق با کم شنوایی شخص تنظیم می شود . این نکته را فراموش نکنید که سمعک های موجود امروزه دارای قابلیت های تنظیمی بسیار بالایی هستند و قطعا یک ادیولوژیست ماهر امکانات زیادی برای تنظیم سمعک به شکل مورد پسند شما را می تواند در اختیار شما قرار دهد.
بعضی از افراد کمشنوا و کسانی که مشکلات شنیداری دارند از خرید و استفاده از سمعک خودداری میکنند. این دسته از افراد درباره عوارض استفاده از این وسیله شک دارند و از ترس معایب آن، دورش را خط قرمز میکشند. این روزها سمعکهای مدرنی وارد بازار شده است که دیگر مشکلات همتایان قدیمیشان را ندارند.
این انواع تازۀ سمعکها کارایی بالایی دارند. معایب سمعک با وجود طراحیهای تازه و فناوریهای جدید به طرز قابلملاحظهای از بین رفته است. باوجوداین، در ادامه به مشکلاتی اشاره میکنیم که ممکن است در استفاده از سمعک برایتان به وجود آید:
سمعکها به خودی خود نمیتوانند مشکلاتی نظیر خارش و ناراحتی ایجاد کنند. انواع مختلفی از آنها در بازاروجود دارد و اگر گزینه مناسب را برای خود خریداری کنید قطعا دچار مشکل نخواهید شد. گوش هر فرد از نظر اندازه و حساسیت با دیگری متفاوت است. به همین خاطر باید تلاش کنید تا با انتخابی مناسب، سمعکی را خریداری کنید که حتی در هنگام رفتن به حمام یا خوابیدن هم وجود آن را فراموش میکنید.
گاهیاوقات به دلیل ناراحتیهای پوستی مانند اگزما، امکان بروز خارش در صورت استفاده از سمعک وجود دارد. در واقع، سمعک میتواند باعث تشدید یک وضعیت نامناسب شود اما خود آن عامل بروز چنین مشکلاتی نیست.
مشورت کردن با شنوایی سنج و پزشک متخصص و بررسی انتخابهای مختلف در خرید سمعک میتواند این مشکلات را حل کند. گاهیاوقات، نیاز است از سمعکی با شکلی جدید استفاده کنید یا شاید مصرف یک لوسیون یا پماد پوستی، خارش را از بین ببرد.
ازجمله اقداماتی که میتوانید برای رفع معایب احتمالی سمعک انجام دهید عبارتاند از:
– هنگام خرید سمعک مناسب توجه کنید؛
-سمعکتان را بهدرستی تنظیم کنید و کار بگذارید.
-اگر سمعک دیجیتالی دارید، به تنظیمکردن گزینههای مناسب آن برای خود دقت کنید.
-از سمعکتان بهدرستی مراقبت کنید.
-هرگونه مشکلی را که در رابطه با سمعک برایتان پیش میآید با پزشک و شنواییسنج مطرح کنید.
پیچیدن صدای خود در گوش، در روزهای نخست استفاده از سمعک معمولا برای بیشتر افراد پیش میآید؛ اما این مشکل آزاردهنده بهمرور زمان رفع میشود. در روزهای نخست استفاده از سمعک، احتمال دارد که احساس کنید صدای خودتان بلندتر از حالت طبیعی است، کمی با گذشته فرق دارد یا انگار از دور شنیده میشود.
این موضوع اصلا نگرانکننده نیست چون بهمرور زمان حل میشود. در شرایط عادی، صدای خودتان را از گوشها و استخوانهای جمجمه میشنوید؛ اما زمانی که از سمعک استفاده میکنید، یک ابزار دیگر هم به سیستم شنواییتان اضافه میشود. در نتیجهٔ اضافهشدن یک ابزار تازه، درکتان از صدای خود تغییر میکند. سمعک باعث میشود طیف وسیعتری از اصوات شنیده شوند. بهمرور زمان، پیچیدن صدای خود در گوش رفع خواهد شد.
وزوز گوش که اصطلاحا به آن تینیتوس نیز گفته می شود به حس شنیدن صدایی شبیه به سوت کشیدن اطلاق می شود و بسیاری از افرادی که دچار مشکلات شنوایی هستند، از آن رنج می برند.
وزوز گوش عموما بعد از اینکه فرد در معرض صداهای ناهنجار بسیار بلند قرار می گیرد، ایجاد می شود و تا کنون درمانی برای آن یافت نشده است. با این حال بعضی از سمعک ها، دارای برنامه ویژه ای برای وزوز گوش هستند که با ایجاد صداهای آرامشبخش و تقویت صداهای گفتاری، باعث پوشانده شدن و کاهش صدای وزوز می شوند.
سمعکهای هوشمند بی سیم، معمولا قابلیت اتصال بلوتوثی با تجهیزات دیگر را دارند. تکنولوژی بلوتوث، به سمعک ها این امکان را می دهد که با اتصال به دستگاههای مجهز به این فن آوری، بتوانند سیگنالهای صوتی را مستقیما از دستگاه مربوطه دریافت کنند. همچنین با استفاده از تجهیزات کمک شنوایی سازگار با این سمعک ها، که اصطلاحا Streamer نامیده می شوند، می توان یک لینک ارتباطی بین سمعک و هر دستگاه الکترونیکی مجهز به بلوتوث برقرار کرد.