سمعک دیجیتال معمولا به وسیله کامپیوتر قابل تنظیم می باشند. این سمعک ها علاوه بر سه بخش اصلی تشکیل دهنده سمعک ، دارای مدارات پردازشی نیز می باشند.سمعک دیجیتال بسته به نوع و مدل آن ، مدارات پردازشی تعداد باندها و کانال های مختلف دارند.
سمعک های دیجیتال یکی از جدیدترین نوع سمعک های تولیدی می باشند که دارای کیفیت بهتری نسبت به سمعک های آنالوگ قدیمی هستند. در این نوع از سمعک ها کیفیت صدا بهتر شده است و صوت به طور موثری حذف می شود، مدار خروجی سمعک دیجیتال کیفیت بهتری نسبت به موارد دیگر دارد صدای خش خش در آن حذف شده است.
نوع میکروفون به کار رفته در آن از نوع دایرکشنال می باشد که سبب درک بهتر صدا در محیط های شلوغ می شود. نوع مدار حذف سوت سمعک از نوع پیشرفته می باشد که سبب می گردد سمعک به هیچ وجه سوت نزند. با استفاده از این نوع سمعک بیمار می تواند به راحتی حرف زد و صدای تلویزیون و موسیقی را دریافت کند. اندازه سایز سمعک های دیجیتال بسیار کاهش پیدا کرده و وزن کمی را نسبت به انواع دیگر سمعک ها به خصوص سمعک های آنالوگ دارند.
در حقیقت باید گفت که سمعک های دیجیتالی دارای ویژگی های قابل برنامه ریزی آنالوگ هستند، و موج های صوتی را به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کنند و یک تکرار دقیق صدا را تولید می کنند.
تراشه های کامپیوتری در سمعک های دیجیتال، گفتار و دیگر صداهای محیطی را تحلیل می کنند. سمعک های دیجیتال در پردازش پیچیده تر صدا این امکان را دارند که عملکرد صدا را در شرایط خاص بهبود دهد تراشه های کامپیوتری برای تجزیه و تحلیل گفتار و دیگر صداها استفاده می شود.
تکنولوژی صدای دیجیتال ممکن است عملکرد شنوایی را در محیط های خاص بهبود بخشد، سر و صدای پس زمینه و صدای خفیف را کاهش دهد. آنها همچنین انعطاف پذیری بیشتری در برنامه های شنوایی دارند تا صدایی که می فرستند بتواند به نیازهای یک الگوی خاص از شنوایی برسد. سمعک های دیجیتال نیز خاطرات برنامه های متعددی را ارائه می دهند. اکثر افرادی که به دنبال کمک های شنوایی هستند، انتخاب سمعک دیجیتال را پیشنهاد می دهند.
به طور کلی فنآوری سمعک در چند دهه گذشته با پیشرفتهای چشمگیری همراه بوده است؛ همان گونه که می دانید تمام انواع سمعک از چهار بخش اصلی یعنی میکروفن، پردازشگر، رسیور و باتری تشکیل شدهاند.
در سمعک های دیجیتال وظیفه میکروفن گرفتن صدا از محیط و انتقال آن به پردازشگر است. پردازشگر سیگنالهای صوتی دریافت شده را تقویت و آن را به رسیور ارسال میکند.
سپس، رسیور امواج تقویت شده را به کانال گوش منتقل میکند. منبع تغذیه یا باتری نیز وظیفه تامین انرژی مورد نیاز اجزای مختلف سمعک را بر عهده دارد. برخلاف سمعکهای آنالوگ، در سمعکهای دیجیتال امواج صوتی به توالیهای دیجیتالی تبدیل و سپس مجددا به صورت آنالوگ در کانال گوش پخش میشوند. این کار باعث افزایش کیفیت صدای ارسالی به گوش میشود.
با توجه به تکنولوژی سمعک های دیجیتال ویژگی های زیر در آنها بکار رفته است
1- حذف فیدبک یا سوت سمعک
افرادی که از سمعک استفاده می کنند حتما با صدای فیدبک یا سوت سمعک آشنا هستند. سمعک های قدیمی قادر به حذف و کنترل فیدبک سمعک نمی باشند. با این وجود، سمعک های دیجیتال به خوبی سوت سمعک را کنترل و حذف می کنند به طوری که اصوات گفتاری آهسته و فرکانس بالا یا زیر قابل شنیدن می گردند.
2- میکروفون جهت دار
میکروفن جهت دار درسمعک دیجیتال موجب می شود تمرکز سمعک به صداهای خاص گفتاری و کاهش اصوات مزاحم اطراف کمک ویژه ای کند. در بعضی از سمعک های دیجیتال حتی جهت نویز توسط میکروفن به خوبی و با دقت بسیار زیادی تشخیص داده می شود. سمعک های دیجیتال با توجه به رده تکنولوژی خود، محیط شنیداری اطراف را اتوماتیک وار آنالیز می کنند که منجر به جداسازی اصوات مختلف می شود.
3- مدیریت اصوات نویزی و مزاحم
امروزه سمعک های دیجیتال به نوعی ساخته شده اند که شنیدن برای کاربر سمعک بسیار راحت شده است. در واقع در این سمعک ها نویز و سروصدای مزاحم مثل صدای فن، صدای ترافیک و بوق ماشین ها، صداهای بلند و ناگهانی و غیره به حداقل ممکن خواهد رسید. علاوه بر راحتی شنیداری، کاهش نویز به بهتر شنیدن گفتار کمک ویژه ای می کند.
4- ارتباط با وسایل صوتی و تصویری
به کمک تکنولوژی دیجیتال، امروزه سمعک های دیجیتال قابلیت اتصال به تلفن و وسایل صوتی و تصویری را دارا می باشند که منجر به استفاده آسان و بسیار کاربردی سمعک شده است. البته این فن آوری در تمامی سمعک های دیجیتال تعبیه نشده است.
سمعک پشت گوشی در بخش لاله گوش قرار می گیرد و با یک لوله به قالب داخل کانال گوش انتقال پیدا می کند. سمعک پشت گوشی دارای انواع مختلفی از نظر رنگ، طرح، اندازه می باشند.
سمعک های بزرگ از قدرت بیشتری در بخش شنیداری برخوردار هستند. در گذشته سمعک های پشت گوشی به علت طرح نازیبایی که داشتند سبب می شد که مردم کمتر تمایلی به استفاده از این نمونه ها داشته باشند، اما امروزه این مشکل حل شده و سمعک های پشت گوشی با ظاهری زیبا و دید مناسب در دسترس همه افراد می باشد.
اجزای تشکیل دهنده سمعکهای پشت گوشی که در همه آنها مشترک است.
– میکروفون
وظیفه میکروفونها جمع آوری و دریافت صداها و تبدیل امواج صدا به امواج الکتریکی و فرستادن آن به امپلی فایر جهت تقویت صدا میباشد. میکروفونها انواع مختلفی دارند که به صورت سرامیکی و خازنی موجود میباشد. انتخاب سایز و اندازه میکروفن در حساسیت فرکانسی آن تأثیر گذار میباشد. میکروفنهای بزرگتر دارای گیرندگی بهتر در طیف فرکانسهای بم ومیکروفونهای کوچکتر گیرندگی بهتر در صداهای زیر را دارند پس انتخاب میکروفن بستگی به نوع و شکل کمشنوایی میباشد.
– آمپلی فایر
قسمت اصلی برای پردازش صدا و تقویت آن قسمت آمپلی فایرمیباشد. در آمپلی فایرهای قدیمی فقط صدا تقویت میشد. ولی در آمپلیفایرهای جدید و پیشرفته با استفاده از پردازش دیجیتال صدا و استفاده از فیلترهای مختلف و کانالهای متنوع پردازشی صدا، متناسب با کم شنوایی بیمار و محیطهایی که فرد کمشنوا قرار میگیرد تقویت صورت میگیرد.
– رسیور
امواج الکتریکی تقویت شده بعد از پردازش و فیلترینگ، به رسیور یا مبدل الکتریکی فرستاده می شود و در آنجا امواج الکتریکی تبدیل به امواج صوتی شده و به گوش بیمار هدایت میشود هر چه اندازه رسیور بزرگتر باشد، صدا را با قدرت و انرژی بیشتری به گوش میرساند. در سمعکهای قوی و خیلی قوی، از رسیورهای قدرتمند و بزرگ استفاده میشود.
– قالب و لوله رابط
لولهها با قطر ۵/۱ میلی متر که لولههای استاندارد هستند و به قالب وصل میشوند. لولههای نازک یا tin tube با قطر ۸/۰ میلی متر تا ۳/۱ میلی متر میباشند. این لولهها کوچک و نازک بوده و دیدِ آن روی گوشی خیلی کم میباشد.
به طور کلی سمعکهای پشت گوشی به چهار دسته تقسیم بندی میشوند که این تقسیم بندی شامل
– پشت گوشی کوچک Mini BTE (مینی BTE که دارای لوله نازک و کاف سیلیکونی می باشد)
این سمعکها ظاهری کوچک داشته و شرکتهای مختلف سمعک طرحهای گوناگونی از این مدل را روانه بازار کردهاند و معمولاً برای کم شنوایان ملایم تا متوسط رو به شدید مناسب است. لین سمعکها را با لولههای نازک (tin tube) و استاندارد و قالبهای مختلف (باز و بسته) تجویز می شود.
این نوع از سمعکها کمی از سمعکهای مینی بزرگتر بوده و معمولاً دارای دکمه تغییر برنامه و ولوم میباشند. این سمعکها مناسب برای کمشنوایی ملایم تا شدید بوده که میتوان با استفاده از قالب و لولههای ریز و استاندارد متناسب با کم شنوایی آن را تجویز کرد.
این سمعکها مناسب برای کمشنوایی شدید، می باشد این سمعک ها معمولاً دارای ولوم کنترل و دکمه تغییر برنامه میباشد. این نوع سمعکها با استفاده از تیوبهای استاندارد و قالب به گوش بیمار وصل میشود.
این گروه از سمعکها جزء قویترین سمعکهای پشت گوشی بوده و مناسب برای افت شنوایی عمیق میباشد. اندازه این سمعکها با توجه به قوی بودن نسبت به سمعکهای قدیمیتر کوچکتر بوده و دارای ولوم کنترل نیز میباشد. این سمعکها دارای درب بزرگ بوده و نوع باطری آن 675 میباشد.
– استفاده ازاین نوع سمعک ها آسان است.
– برای همه کمشنوایی ها مناسب میباشد.
– در هر سنی میتوان از این نوع سمعک استفاده کرد.
– تمام ویژگیهای یک سمعک جهت راحتی کاربر را دارد از جمله ولوم کنترل و دکمه تغییر برنامه و…
– دارای باطریهای بزرگتر میباشد و مصرف باطری آن پایین میباشد.
– با توجه به این که در پشت گوش قرار میگیرد و با جرم گوش ارتباط ندارد به همین دلیل دیرتر خراب میشود.
مهمترین مشکل این سمعکها بزرگ بودن و قابل دید بودن آنها میباشد و برای کسانی که نامرئی بودن برای آنها مطرح است وسیله مناسبی نیست.
سمعک های دیجیتال انواع مختلفی دارند و در شکل و رنگ های مختلف با قابلیت های متنوع تولید می شوند.
سمعک های پشت گوشی، سمعک های داخل گوشی ، سمعک هایی با گیرنده داخل کانال گوش و سمعک های نامرئی را می توان در مجموعه انواع سمعک دیجیتال نام برد.
اگرچه تمام شواهد نشان دهنده برتری سمعک دیجیتال نسبت به دیگر انواع سمعک مانند سمعک آنالوگ است با این حال این نوع سمعک دارای معایبی نیز میباشد.
سمعک نمیتواند کمشنوایی افراد را به طور کامل درمان کند و فقط برای بهبود و بازیابی بخشی از قدرت شنوایی سودمند است و در افراد با نا شنوایی شدید خیلی مناسب نیست. همچنین، سمعک قادر به فیلتر کردن تمام صداهای پس زمینه نیست. یکی دیگر از معایب سمعک قیمت بسیار بالای آن است. در مواردی، سمعک دیجیتال میتواند قیمتی چندین برابر سمعک آنالوگ داشته باشد. این مسئله باعث شده است تا بسیاری نتوانند از سمعک دیجیتال استفاده کنند.
انتخاب بهترین سمعک بستگی زیادی به نوع و شدت کمشنوایی فرد خواهد داشت . بنابراین، در صورت تمایل به خرید سمعک دیجیتال اولین گام باید نوع و میزان کمشنوایی مشخص شود و متناسب با آن انتخاب سمعک صورت گیرد.
این نوع سمعک ها در انواع مختلفی از قبیل سمعک پشت گوشی، سمعک داخل گوشی و سمعک نامرئی عرضه میشود. هر کدام از این انواع سمعک برای شرایط و نوع خاصی از کمشنوایی مناسب است. بنابراین، آگاهی از ویژگیهای هر کدام از انواع برای داشتن انتخابی آگاهانه ضروری است.
از طرفی، این کار برای افراد عادی و بیتجربه میتواند دشوار و سردرگم کننده باشد. بدین جهت، بهتر است برای داشتن بهترین انتخاب از تخصص و تجربه یک ادیولوژیست استفاده کنید. ادیولوژیست با ارزیابی قدرت شنوایی و درنظر گیری نیازهای خاص هر فرد بهترین گزینه را پیشنهاد خواهد داد.
قیمت این نوع سمعک با توجه به انواع برند ها متفاوت است .انواع سمعک دارای قیمت های متفاوتی می باشد قیمت این مدل سمعک با توجه به برند های مختلف ، تکنولوژی های به کار رفته در سمعک ، نوع سمعک ، کیفیت صدا و سایز آن متفاوت است. برخی از عوامل تاثیر گذار بر قیمت سمعک دیجیتالی شامل موارد زیر است .
-تعداد باند و کانال های بکار رفته در سمعک دیجیتال
-تکنولوژیهای بکار رفته در سمعک دیجیتال
-ضد آب بودن سمعک
-وایرلس بودن سمعک
این نوع سمعک با توجه به کم شنوایی فرد تنظیم خواهد شد و براساس نوع و اندازه آن به صورت اختصاصی برای هر فرد تنظیم می شود. علاوه براین امکانات سمعک دیجیتال قابلیتهای دیگری هم دارد.
سمعک دیجیتال توانایی تشخیص صداهای مختلف را از یکدیگر را دارد و آنها را به شکل های مختلفی تقویت می کند.
قابلیت دیگر این سمعک استفاده از دو میکروفون در برخی سمعک هاست. این مدل سمعک می تواند برروی جهت خاصی تمرکز کند و صدا را از آن جهت بیشتر دریافت کند.
ظاهر سمعک ددر مقایسه با سمعک آنالوگ بسیار کوچک تر است و سمعک های IIC کاملا پنهان داخل گوش و پشت گوشی نامرئی در این مجموعه در دسترس است.
برخی از سمعکهای دیجیتال وایرلس هستند و قابلیت تنظیم و تغییر صدا توسط اپلیکیشن موبایل یا ریموت کنترل را دارا هستند. با توجه به اینکه سمعک دیجیتال صداهای مختلف را از هم تفکیک می کند و صداهای بلند و آزاردهنده و مخرب برای گوش فرد کم شنوا را کمتر تقویت می کند.
بدین صورت شنوایی فرد آسیب بیشتری نخواهد دید. سمعک دیجیتال در دسته سمعک های مقرون به صرفه کمپانی ها قرار دارد و با توجه به امکانات خود از کیفیت بالایی نیز برخوردار است.
سمعک های دیجیتال بر اساس نحوه قرار گرفتن بر روی گوش به انواع مختلفی تقسیم میشود :
-سمعک دیجیتال عینکی : سمعک عینکی برای افرادی که شنوای کم وبینای کم دارند مفید می باشد. سمعک برروی دسته عینک قرار میگیرد.
سمعک دیجیتال در کانال (RIC) : از نسل سمعک های پشت گوشی است که ریسور از آن جدا شده و به کانال ها گوش منتقل می شود.
سمعک دیجیتال پشت گوش (BTE) : آین نوع سمعک ها پشت گوش قرار می گیرد که یکی از مهمترن و پر کاربر ترین سمعک های دیجیتالی می باشد و قوی ترین سمعک های دیجیتالی محسوب می شود.
سمعک دیجیتال داخل گوش(ITE) : این نوع سمعک ها داخل گوش قرار می گیرد.که انواع مختلفی دارند که سمعک نامرئی یا (IIC) نیز در این گروه قرار میگیرد.
به طور کلی می توان گفت که هر فرد با هر میزان و شدت کمشنوایی میتواند از یکی از انواع سمعک دیجیتال بهره ببرد. با این حال، تعدادی از ویژگیهای سمعک دیجیتال باعث شده است تا برای برخی افراد این نوع سمعک گزینه ایدهآلتری باشد.
برای مثال، به دلیل آنکه سمعکهای دیجیتال قابلیت تطبیق بلندی صدا و فیلتر کردن صداهای پسزمینه را دارند برای افرادی که در محیط کار پر سر و صدا کار میکنند بهترین گزینه می باشد.
همچنین، برخی افراد هستند که از دیده شدن سمعک احساس ناخوشایندی دارند و این مسئله در مواردی میتواند باعث بیمیلی آنها نسبت به استفاده از سمعک شود.
به همین منظور، انواعی از سمعک دیجیتالی طوری طراحی شدهاند که در داخل کانال گوش نصب شوند و کاملا از چشمان اطرافیان پنهان باشد.
برای رسیدن به جواب این سوال باید دو نکته را در خصوص سمعک دیجیتال کارکرده در نظر بگیرید تناسب فیزیکی و قابلیتهای سمعک دیجیتال برای انتخاب سمعک کار کرده مهم است.
سمعک دیجیتال در دو نوع سمعک پشت گوشی و سمعک داخلی گوشی طراحی و ساخته میشوند. هر کدام از این انواع برای نوع خاصی از کمشنوایی مناسب هستند.
برای مثال، سمعک نامرئی کاملا مطابق با ساختار کانال گوش هر فرد ساخته میشود و افراد دیگر نمیتوانند از آن استفاده کنند.
همچنین، این نوع سمعک برای بهبود کمشنوایی با شدت خفیف تا متوسط مناسب است و برای کمشنوایی شدید کاربرد ندارد.
نکته دیگری که باید هنگام استفاده از سمعک دیجیتال کارکرده به آن توجه کرد قابلیتهای آن است. قابلیتهایی از قبیل اتصال به دستگاههای دیگر از طریق بلوتوث، فیلتر کردن صداهای پس زمینه و مواردی از این دست میتوانند نقش به سزایی در بهبود کیفیت شنوایی فرد داشته باشند.
سمعک هوشمند دیجیتال یکی از بهترین سمعک ها برای کاربران است . این سمعک قادر است بر اساس ویژگی محیط های شنیداری متفاوت به صورت خودکار و بدون اینکه فرد استفاده کننده متوجه شود ، تنظیمات را اعمال کند . این گروه از سمعک ها به صورت اتوماتیک گفتار را تقویت می کند و نویز پس زمینه را کنترل و یا حذف می کند .
هم چنین سمعك هوشمند در صورتی که به صورت دو گوشی تجویز می شود , بین دوگوشی خود ارتباط برقرار می کند ، بر این اساس کیفیت صدای استریو و کاملا شفاف را برای کاربر خود فراهم می کند.
خصوصیت دیگری که تکنولوژی هوشمند دارد این است که اطلاعات محیط های مختلفی که فرد در آن ها قرار گرفته است را یاد می گیرد و در محیط های شنوایی مشابه اجرا می کند.
همچنین سمعک بلوتوث دار دارای قابلیت اتصال وایرلس با وسایل صوتی و ریموت کنترل های مخصوص و همچنین گوشی های تلفن هوشمند ( اندروید و IOS ) می باشند.
همان گونه که می دانید دیجیتال تحول بزرگی در فناوری ساخت وسایل الکترونیکی ایجاد کرده است. برای مثلا امروزه تمام سمعک هایی که در بازار به فروش می رسند دارای فناوری دیجیتال هستند و عملاً سمعک های آنالوگ قدیمی از رده خارج شده اند. یک سمعک دیجیتال صدای دریافت شده از طریق میکروفون را از حالت آنالوگ به صورت دیجیتال در می آورد. این کار باعث می شود صدای دریافت شده قابلیت پردازش پیدا کند.
پس از پردازش صدایی که به شکل دیجیتال است، سمعک این صدا را به صورت آنالوگ در می آورد و داخل گوش پخش می کند. سمعک های دیجیتال می توانند چند صدا را به صورت همزمان به شکل مناسبی وارد فرآیند تعریف شده بکنند.
این دسته از سمعک ها که رایج ترین نوع سمعک و قدیمی ترین نوع آن نیز محسوب می شوند، این سمعک ها طول عمر باتری بهتری نسبت به تمام انواع سمعک ها دارند. تمام اجزاء سمعک در یک قطعه ی پلاستیکی پشت گوش قرار می گیرند و پخش کننده ی صدا مستقیماً داخل گوش نخواهد بود.
صدا از طریق لوله ای به سمت مجرای گوش هدایت می شود.این نوع سمعک افزایش صدای مطلوبی برای تمام فرکانس ها دارد و برای افرادی که از کم شنوایی شدید رنج می برند مناسب خواهد بود.
البته در این نوع تیوب سمعک که داخل گوش قرار می گیرد آلوده به جرم گوش می شود. اما، تمیز کردن آن بسیار ساده است. بعضی از مواقع تیوبی که درون مجرای گوش قرار می گیرد حس انسداد در گوش فرد ایجاد می کند.
سمعک پشت گوشی با اندازه کوچک با نام های مختلفی شناخته می شود. RIC، RITE، RITA و CRT مخفف نام ها مختلفی است که برای این نوع سمعک ها هستند. پخش کننده ی صدا در سمعک پشت گوشی مینی درون مجرای گوش قرار می گیرد.
این نوع سمعک بسیار راحت مورد استفاده قرار می گیرد و دید کمتری در پشت گوش افراد دارد. احساس مسدود شدن در گوش ایجاد نمی کند.
البته جرم و رطوبت گوش که مستقیماً با پخش کننده ی صدا درتاس هستند می توانند مشکل ساز شوند و همچنین افزایش قابل توجه صدا در فرکانس های پایین برای این سمعک مقدور نیست.
همه افراد کاندید مناسبی برای استفاده از سمعک پشت گوشی نیستند، این که چه فردی می تواند از این مدل سمعک ها بخوبی استفاده کند به نوع و میزان کم شنوایی اوبستگی دارد و ممکن است طبق نظر شنوایی شناس برای فردی این مدل سمعک های ظریف تجویز گردد و در فرد دیگر خیر. پس لزوما هر فردی با هر میزان افت شنوایی نمی تواند استفاده کننده خوبی برای این سمعک ها باشد.
باز هم ذکر این نکته ضروری است هرچند نظر شما در انتخاب سمعک مهم است اما به هر حال شنوایی شناس قطعا با توجه به علاقه و بودجه شما تعدادی سمعک را به شما پیشنهاد خواهد داد ولی در صورتی که استفاده از این سمعک ها برای شما مناسب نباشد اصرار بر تهیه این سمعک برای شما فقط هزینه اضافه خواهد داشت و مشکل شما را حل نخواهد کرد.
قطعا شنوایی شناس شما بخوبی از نگرانی های شما برای استفاه از سمعک آگاه است و سعی خواهد کرد که بهترین گزینه را برای شما در نظر بگیرد ولی از طرفی ایشان قطعا از مشکلاتی که در آینده در صورت استفاده نکردن از سمعک مناسب پیش خواهد آمد نیز آگاه است.
پس در صورتی که سمعک پیشنهادی به شما با چیزی که از پیش انتظار داشتین متفاوت است بخواهید تا توضیحات لازم به شما داده شود،اینکار به جلب اطمینان شما کمک خواهد کرد و مطمئن خواهید شد که سمعک پیشنهادی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.
به شنوایی شناس خود و انتخاب وی در ارائه سمعک اعتماد کنید و سعی کنید با استفاده مناسب از سمعک هر چه بهتر مشکلات ناشی از کم شنوایی در زندگی روزمره خود را برطرف کنید.
سمعک های آنالوگ کیفیت صدای بسیار پایین و قدرت کمی دارند اما با پيشرفت تكنولوژي سمعک هاي ديجيتال توليد شدند و در سال های اخیر سمعک هاي هوشمند وايرلس دار توليد شد كه بالاترين كيفيت صدا را دارد.
با وجود سمعکهای هوشمند سمعک هاي انالوگ دیگر تولید نمی شوند. طبق مشاهدات متخصصین شنوایی شناسی تنها عاملی که سبب می شود بیمار به سمت سمعک های آنالوگ سوق پیدا کند قیمت پایین آن است اما باید در نظر داشته باشید که آنها تنها چند روز از سمعک استفاده می کنند و آن را کنار می گذارند.
اگراولویت شما برای انتخاب سمعک بسته به قیمت آن باشد سعی کنید انتخاب سمعک مورد نظر را به شنوایی شناس خود واگذار نمایید.
سمعکهای دیجیتال از انواع آنالوگ پیشرفتهتر هستند، به همین دلیل امروزه بیشتر از این نوع دستگاهها استفاده میشود. در انواع دیجیتال این دستگاه یک پردازشگر سیلیکونی وجود دارد، که صدا را پردازش میکند. صداهای پردازش شده تبدیل به صوت میشوند. صوت تولید شده وارد گوش انسان میشود.
سمعکهای دیجیتال به صورت هوشمند متوجه میشوند، که چه صدایی نیاز به تقویت دارد و چه صدایی باید تضعیف شود، تا بیمار بتواند صدای تولید شده را به بهترین شکل بشنود.
این دستگاهها میتوانند نویزهای محیطی را فیلتر کنند. برنامههای ازپیش تعریف شدهای در این دستگاهها وجود دارد، که بیماران با کمک این برنامهها میتوانند، تنظیمات سمعک را در مکانهای مختلف تغییر دهند.
تجویز سمعک و کلیه خدمات آن از قبیل تنظیم، تعمیر، باتری و غیره بر عهده متخصصین شنوایی شناسی می باشد .همچنین بیشتر سمعک های هوشمند دو سال گارانتی دارند همچنین تمامی خدمات از قبل ارزیابی به مدت یک سال توسط متخصصین کلینیک به طور رایگان به بیماران ارائه می شود.